Om oss


Välkommen till Bracino - det lilla bryggeriet där bäss tar form, beläget i en by utanför Kalmar. Bracino, namnet som betyder just bryggeri på latin, är ett nanobryggeri grundat år 2019 av Christofer Asterhed i den vackra staden Kalmar. Efter ett år flyttade Christofer med familj till det idylliska samhället Kulltorp där han åter har startat sitt bryggeri för att erbjuda sitt hantverksöl lokalt.

På Bracino bryggs det öl på en småskalig nivå, vilket möjliggör noggrannhet och precision i varje steg av bryggprocessen. Här skapas det flera olika sorters öl, men främst öl i amerikansk stil med mycket humle och åt det tropiska hållet.  

Just nu levererar Bracino öl till Systembolaget och utvalda krogar runt om i Kalmar


HistoriaChristofer började sin resa som hemmabryggare i centrala Kalmar och i början var det bara vänner och familj som fick provsmaka hans egengjorda öl. Motiverad av allas beröm fortsatte han att utveckla sitt ölbryggande.  

Det var då intresset för ölbryggningen började komma igång på allvar. Christofer och hans familj flyttade till ett hus där han började brygga öl i källaren och i samma veva startades företaget Bracino 2019.  

Kort därefter medverkade Christofer på Kalmar ölmässa där han fick mycket bra feedback och beröm för sin öl, och började då sälja till lokala krogar i staden.

När familjen började utforska hus på landsbygden, upptäckte Christofer också möjligheten att expandera sin verksamhet. I Kulltorp hittade de den perfekta platsen att ha sitt bryggeri.